Viermii vor înlocui carnea de porc pe mesele românilor

Data publicare: Marti, 23 Februarie, 2021 Total: 2605 accesari

 Viermii vor înlocui carnea de porc pe mesele românilor

Flagelul pestei porcine a diminuat serios numărul porcinelor din țara noastră. Mai mult, numărul guițătoarelor se va reduce și mai mult prin apariția noii legislații în domeniu, prin care nu se permite creșterea a mai mult de 5 capete per gospodărie pentru consumul propriu.

Dar românii nu trebuie să-și facă prea mari probleme căci, recent Uniunea Europeană a aprobat utilizarea viermilor în alimentație.
 

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară(EFSA) i-a asigurat pe cetățenii europeni că pot mânca viermii în siguranță. La începutul acestui an, instituția europeană a aprobat utilizarea ca aliment de uz uman a viermilor de făină, numiți la noi popular”morar”. Astfel, larvele vor putea fi folosite ca atare sau uscate, sau sub formă de făină pentru prepararea biscuiților, a pastelor și chiar a pâinii.
 

Viermii, stiințific denumiți ”tenebrio molutor” sunt bogați în fibre, grăsimi și proteine, astfel că pot substitui unele mâncăruri tradiționale.
 

Românii sunt însă îngroziți de noua variantă de alimentație, temerea lor cea mai mare fiind că nu peste multă vreme vor trebui să înlocuiască friptura de pe masa de Crăciun cu cine știe ce larvă sau insectă. Neliniștea lor este argumentată de specialiștii de la EFSA, care afirmă că nu peste multă vreme și alte gângănii vor face parte din meniul europenilor.