Hoții români ai diamantului de 15 milioane de euro au fost arestați

Data publicare: Duminica, 21 Februarie, 2021 Total: 1713 accesari

Hoții români ai diamantului de 15 milioane de euro au fost arestați

În luna ianuarie 2020 o bandă mixtă de români și sârbi, cum s-a constata ulterior,  a comis un jaf de proporții mai puțin întâlnit.


Astfel, unul dintre membrii bandei l-a convins pe proprietarul din Barcelona a unui diamant în valoare de 15 milioane de euro, ca în calitate  expert, să-l evalueze pentru un pretins viitor cumpărător.


Înainte de a deschide cufărul în care se afla diamantul, el a cerut să-i fie permis să verifice și sigiliul de securitate. În acel moment, a luat diamantul fără să fie observat și a ieșit afară din cameră sub pretextul că trebuie să-l anunțe pe presupusul cumpărător. Văzând că ”expertul” s-a făcut nevăzut, proprietarul a verificat cufărul în care nu mai era niciun diamant.


În urma unor cercetări minuțioase efectuate de polițiștii din Barcelona și finalizate de cei din Franța, aceștia au reușit capturarea bandei.


Ulterior s-a constatat că cei 9 componenți ai bandei, trei femei și șase bărbați, ar mai fi furat și alte pietre prețioase, printre care un diamant de 4,5 milioane de euro dintr-un hotel de la Cannes.