De la tăiatul frunzelor la câini, aruncați în mijlocul haitelor

Data publicare: Sambata, 20 Februarie, 2021 Total: 959 accesari

De la tăiatul frunzelor la câini, aruncați în mijlocul haitelor

Viața de poștaș nu este deloc ușoară. După cum bine știți aceștia, cu tolba plină de ziare, scrisori sau bani, călare pe ”bidivii” lor pe două roți, cutreieră străzile, atât pe ploaie, vânt, secetă sau ger. Nu de multe ori au fost cazuri în care epistolarii noștri au fost atacați de haite de câini vagabonzi turbați și înfometați.


Ca urmare a tuturor acestor riscuri și vicisitudini, din ce în ce mai mulți poștași au spus ”pas” și s-au retras în zone mai călduțe, creîndu-se astfel un deficit destul de mare de posturi.
În schimb, birourile Poștei Române colcăie de birocrați, care mai mult încurcă decât fac ceva folositor.


Horia Georgescu, directorul general al Poștei Române, sesizând că lucrurile stau cam nașpa în instituția pe care o păstorește s-a hotărât că ar fi cazul să facă o țâră de curățenie.


În acest sens , conducătorul instituției a declarat că dorește să aerisească un pic birourile companiei, având de gând să renunțe la vreo 300 de funcționari, care ar putea pleca din companie, ori prin concediere, ori prin disponibilizare.


Dar, ținând cont de penuria de personal de pe teren, mai există și varianta ca unii dintre cei ce sunt pe făraș să se orienteze pentru munca de teren, fapt însă puțin probabil datorită riscului meseriei.



Bruno B