Consultare pe Politica UE de promovare a agriculturii

Data publicare: Vineri, 19 Februarie, 2021 Total: 761 accesari

Consultare pe Politica UE de promovare a agriculturii

Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „Politica Agricolă Comună, prin noile strategii, va ajuta fermierii români, dar în general pe toți fermierii din Europa, să ajusteze fluxurile de producție agricole astfel încât să facă față noilor provocări climatice și a pierderii biodiversității.

Uniunea Europeană a răspuns la aceste provocări cu politici de contracarare precum strategia ”De la fermă la furculiță” (Farm to Fork) care va reduce impactul negativ asupra rentabilității fermelor și va sprijini fermierii în promovarea produselor agricole.

În aceste zile Comisia Europeană a supus unei consultări publice revizuirea unei alte politici agricole și anume ”Politica UE de promovare a agriculturii”. Prin această politică Uniunea își dorește să contribuie mai eficient la un consum și o producție durabilă, la o alimentație sănătoasă bazată pe produse agricole europene de bună calitate, deziderate întâlnite atât în strategia Farm to Fork dar și în  Planul european de combatere a cancerului.

 

Obiectivele pe care le urmărește această politică de promovare a agriculturii sunt:

întărirea succesului politicilor de până acum și introducerea de ghiduri de bune practici;

promovarea pe piața internă Europeană a politicilor F2F promovând diete sănătoase;

revizuirea criteriilor de eligibilitate favorizând aplicanții care promovează consumul și producția durabilă;

Vă invit să luați parte la aceste consultări și să vă spuneți părerea urmând linkul de mai jos:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12782-Information-and-promotion-measures-for-agricultural-and-food-products-in-the-internal-market-and-in-non-EU-countries

Am fost aleși să facem treabă iar prosperitatea fermierilor și sănătatea cetățenilor este una din prioritățile noastre.