Ioan Cristina a cerut ministrului Sănătăţii o poziţie oficială cu privire la lipsa personalului medical din punctele de trecere a frontierei

Data publicare: Miercuri, 17 Februarie, 2021 Total: 836 accesari

Ioan Cristina a cerut ministrului Sănătăţii o poziţie oficială cu privire la lipsa personalului medical din punctele de trecere a frontierei

Senatorul liberal arădean Ioan Cristina a cerut astăzi ministrului Sănătăţii o poziţie oficială cu privire la lipsa personalului medical din punctele de trecere a frontierei.

„Lipsa personalului medical angrenat în operațiunile de triaj epidemiologic din punctele de trecerea frontierei de pe raza județului Arad m-a determinat să solicit ministrului Sănătății o poziție oficială în rezolvarea acestui aspect. Astfel, am adresat astăzi o întrebare domnului ministru Vlad Voiculescu prin care am solicitat urgentarea angajării de cadre sanitare medii pentru asigurarea triajului epidemiologic din punctele de trecere a frontierei”, susţine senatorul PNL Ioan Cristina.

Odată cu reluarea cursurilor numărul medicilor şi a asistenţilor medicali care asigurau triajul epidemiologic s-a înjumătăţit, având în vedere că aceştia au revenit la posturile destinate asistenţei medicale în unităţile de învăţământ. Astfel, aproximativ 40 de cadre medicale s-au întors la şcolile unde îşi desfăşurau iniţial activitatea.

„O variantă pentru ieşirea din această situaţie o reprezintă angajarea fără concurs de cadre medicale medii”, a precizat senatorul arădean.