USR se ”subțiază” pe zi ce trece!

Data publicare: Duminica, 14 Februarie, 2021 Total: 1227 accesari

USR se ”subțiază” pe zi ce trece!

Demisiile unor personalități, sau hai să le zicem, persoane importante din USR, se țin lanț de o vreme încoace.

Deunăzi, avocatul Dumitru Dobrev, fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul(USB) a decis să demisioneze din partid. Nemulțumit încă din toamnă, de lista de candidaturi al USR PLUS pentru diaspora, acesta a decis să se retragă din calitatea de membru al Biroului Național al USR!

Dar conflictul lui Dobrev cu conducerea partidului s-a acutizat recent, când a aflat de intenția ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de a o muta pe directoarea Florina Prisecaru, acuzată de colaborare cu Securitatea, din Ministerul Finanțelor în cel al Economiei.

N-a trecut prea multă vreme până ce o altă activistă usr-istă a decis să le spună adio colegilor de partid. Fosta senatoare a USR în ultima legislatură, Florina Presadă, una dintre persoanele care  s-a implicat în diferite acțiuni civice, nemulțumită de ceea ce se întâmplă în această construcție politică, a declarat că nu se mai regăsește în această echipă.”Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR”, comentează fosta senatoare.

Dan Barna mai primeşte în aceste zile încă o lovitură grea, anunțul demisiei făcut de Ilinca Macarie, membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul și consilier la Sectorul 1 din partea USR îngroşă rândurile nemulţumiţilor din USR. Ilinca Macarie şi-a motivat gestul prin faptul că nu mai are nimic în comun cu cei care conduc USR în momentul de față.

 

„În sfârşit. Am demisionat din USR. Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia. Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant. Poate pentru că mai speram în ceva? Nu cred. Dar despărţirile în general sunt grele, aşa că a durat un pic”, a transmis Ilinca Macarie.

Pe lângă aceste demisii răsunătoare, și alți membri marcanți ai fostului USB, actualul USR PLUS, au plecat sau și-au exprimat dorința de a părăsi partidul, care nu-i mai reprezintă. Interesant e faptul că o bună parte a acestora au fost apropiați de Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului,  pion de bază în construcția acestei ”idei” politice . Dar cum actualmente, Dan pare a fi mult mai apropiat de liberali, e foarte posibil ca aceste demisii să aibă și un alt context politic!

 

Bruno B



Sursă Foto: digi24.ro