Un nou pas pentru drumul expres Arad – Oradea

Data publicare: Vineri, 12 Februarie, 2021 Total: 1382 accesari

Un nou pas pentru drumul expres Arad – Oradea

În cursul zilei de joi, a fost lansată procedura de atribuire pentru realizarea proiectului tehnic. Ofertele pot fi depuse până la 22 martie 2021. Investiţia în valoare de aproximativ 1 miliard de euro va fi realizată din fonduri europene, va fi realizat în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar pentru a urgenta lucrarea, s-au asociat autorităţile locale din Arad şi Bihor care realizează etapele preliminare.

 

Drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri.

 

“Mă bucur că acest proiect, prin care vom face legătura între Autostrada Transilvania şi autostrada Nădlac – Bucureşti merge înainte. Printre alte avantaje, odată realizat, va funcţiona ca o a doua şosea de centură pentru Arad şi va scoate traficul greu din cartierul Gai şi din localităţile Zimand, Şimand şi Chişineu Criş. Este un proiect de mare anvergură la care am lucrat la Consiliul Judeţean şi pe care îl voi sprijini în continuare în calitate de deputat” a declarant Sergiu Bîlcea, deputat de Arad.