Neamțul Fritz, urmașul lui Robu la Primăria Timișoara, foarte aproape să clacheze!

Data publicare: Joi, 11 Februarie, 2021 Total: 1194 accesari

Neamțul Fritz, urmașul lui Robu la Primăria Timișoara, foarte aproape să clacheze!

Conform declarațiilor unor surse obținute de publicația ”banatulmeu.ro”, Dominic Fritz, excentricul primar USR-ist al Timișoarei, se descurcă din ce în ce mai greu, în ițele administrării urbei de pe Bega!

Fritz este atacat din toate părțile, trei dintre ultimele sale decizii fiind cele mai controversate.

Numirea de la 1 februarie a..c. în funcția de director general la societatea de termoficare a Timișoarei (Colterm), a lui Bogdan Nanu nu pică prea bine, atât timp cât acesta se află într-un proces penal de șmecherii financiare.

Fostul secretar al cancelariei președintelui Germaniei, Dominic Fritz, a mai făcut una lată  când, în urma deciziei de a rezilia contractul de proiectare a Pieței Victoria(fosta Operei) și a străzilor adiacente, această zonă a kilometrului ”zero” a Timișoarei riscă să nu fie reabilitată până în 2023, an când orașul ar trebui să devină Capitală Culturală Europeană! Conform declarației sale, în urma unui concurs de arhitectură, ” pe baza acestui concurs în 2024 să începem lucrările”.

În urma organizării selecției pentru postul de city-manager al primăriei pe care o păstorește, concurs la care au depus dosare peste 300 de candidați, Fritz l-a ales pe finanțistul Matei Creiveanu ca pe cel mai indicat în acest post esențial, acesta din urmă fiind de fapt omul impus de Dan Barna!

În atari condiții, primarul Fritz, împresurat din toate părțile, a solicitat o întrevedere cu șeful lui de partid, Dan Barna căruia, potrivit acelorași surse, i-ar fi spus că nu mai vrea să fie primar al Timișoarei, neavând o echipă capabilă care să-i desăvârșească proiectele. Președintelui partidului ”O Românie fără penali” l-a liniștit însă pe Fritz, pe care l-a convins să rămână pe poziție, documentele importante urmând a fi semnate de noul city-manager, Creiveanu.

Astfel, neamțul nostru, înscăunat cu surle și trâmbițe, va avea mai mult un rol onorific în primărie, aidoma fostului președinte al Germaniei, Horst Kohler, pe care l-a slujit o perioadă de timp!

Între timp, Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, înfrânt în mod neașteptat pentru unii de către tânărul Fritz, îl atacă vehement pe acesta, scriind pe o pagină de socializare:”Salvatorii se dovedesc care mai de care mai mincinoși, mai penali, mai incompetenși etc! Și ce sloganuri frumoase au avut! N-aveai cum să nu subscrii la ele, de bună credință fiind”! Dar, acesta va fi un alt subiect de analiză!