Anunţ de ultimă oră: Ce se întâmplă cu pensiile în acest an

Data publicare: Luni, 08 Februarie, 2021 Total: 960 accesari

Anunţ de ultimă oră: Ce se întâmplă cu pensiile în acest an

Bugetul României pe anul 2021 nu va prevede și creșterea pensiilor, așa cum așteptau milioane de pensionari și dădeau asigurări chiar și cei aflați la guvernare.

 

Florin Cîțu, premierul României, spune că pensiile românilor se vor mări până în 2024 cu aproximativ 46%, ceea ce înseamnă că punctul de pensie va crește de la 1442 de lei cât este actual, la 1841 de lei!

Câțu mai afirmă că datorită situației economice precare, a deficitului bugetar pe care Guvernul încearcă să-l țină sub 7% în acest an, etapele de creștere a pensiei până la acest nivel vor putea fi puse în aplicare doar din 2022.

 

Practic, pensiile vor fi ”înghețate” anul acesta la valoarea lor actuală și vor fi majorate abia de la 1 ianuarie 2022. Până atunci, vor fi recalculate cât mai repede posibil, ”astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Concret, se estimează ca de anul viitor,  punctul de pensie să crească la 1559 lei, ceea ce reprezintă un plus de 117 lei față de valoarea actuală a acestuia.

Statistica recentă arată că la nivel național sunt 9 angajați la 10 pensionari, migrația și îmbătrânirea populației contribuind la creșterea deficitului la fondul de pensii.