Poliția Locală Arad desfăşoară verificări în vederea respectării curățeniei în spațiile comune și a curților interioare

Data publicare: Vineri, 05 Februarie, 2021 Total: 936 accesari

Poliția Locală Arad desfăşoară verificări în vederea respectării curățeniei în spațiile comune și a curților interioare

Poliția Locală Arad face verificări privind respectarea curățeniei în spațiile comune a clădirilor și a curților interioare din municipiu!

 

În perioada 01-03.02.2021, au desfășurat acțiuni de verificare a unei curți comune aparținând unui imobil situat în Arad, str. Mețianu, unde a fost semnalată nemenținerea curățeniei de către un locatar.

 

A rezultat că, în zonele comune sunt depozitate deșeuri reciclabile amestecate cu deșeuri municipale, clădirea prezentând un aspect general insalubru.

 

O parte din deșeurile reciclabile provin de la agenții economici care au puncte de lucru în respectivul imobil, aspect ce facilitează activitatea de colectare și depozitare constantă a deșeurilor de către locatarul în cauză.


 

S-a constatat încălcarea prevederilor HCL nr. 162/2006 privind normele de gospodărire ale municipiului, fiind aplicată o amendă de 1000 lei și pentru nerespectarea HCL nr. 297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a Municipiului Arad, pentru care s-au aplicat amenzi de 3500 lei.

 

În final, au fost sancționați atât persoana care a procedat la depozitarea deșeurilor, cât și asociația de locatari și un agent economic care nu a luat măsurile necesare în cazul propriilor deșeuri reciclabile.


De asemenea, s-a dispus remedierea situației prin ridicarea gunoiului de către un operator economic specializat. Poliția locală va reveni în această locație, pentru a verifica respectarea normelor legale, în continuare.