Aradul sub avertizare de Cod galben de vânt puternic pe toată durata zilei de joi

Data publicare: Joi, 04 Februarie, 2021 Total: 877 accesari

Aradul sub avertizare de Cod galben de vânt puternic pe toată durata zilei de joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de joi, o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă în 27 judeţe. Atenționarea este valabilă de joi dimineață.

 

Astfel, în intervalul 4 februarie, ora 6:00 – 4 februarie, ora 21:00, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h.

 

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse 70...80 km/h. În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.



 

Județele vizate de cod galben de vânt puternic sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

În același timp, intensificări ale vântului, de până la 50 de kilometri pe oră se vor semnala și în celelalte județe ale României.