Arădenii așteaptă vaccinul anti-Covid al vecinilor timișoreni – via Germania!

Data publicare: Miercuri, 03 Februarie, 2021 Total: 1279 accesari

Arădenii așteaptă vaccinul anti-Covid al vecinilor timișoreni – via Germania!

După cum s-a mai scris, în vara anului trecut profesorul Virgil Păunescu, împreună cu echipa pe care o coordonează de la OncoGen Timișoara a realizat un vaccin anti-Covid19, pe care dealtfel și l-a administrat.


Uimitor este că față de celelalte vaccinuri de pe piață, acesta are o perioadă de imunizare de nu mai puțin de 17 ani și se administrează sub forma unui spray. Dar, tipic românesc, Guvernul  nu a avut încredere în vaccinul românesc și nu a aprobat finanțarea de aproximativ 5 milioane de euro pentru realizarea lui.

Între timp, o echipă de cercetători germani de la Universitatea din Tubingen au trecut în faza de testare a unui vaccin similar cu cel dezvoltat de la OncoGen Timișoara. Vaccinul german a primit deja fondurile și avizele necesare pentru a fi pregătită producția lui la scară de masă!

O parte a cetățenilor Aradului, neîncrezători în vaccinurile occidentale care sunt deja pe piață, au afirmat că preferă să aștepte producerea vaccinului german, pe care îl consideră mult mai eficient, ținând cont că un vaccin similar a fost realizat de către vecinii timișoreni, dar din păcate neomologat de autoritățile române!

 

Bruno B