UTA – Dinamo 0-1, puteam mai mult

Data publicare: Luni, 01 Februarie, 2021 Total: 2034 accesari

UTA – Dinamo 0-1, puteam mai mult

Duminică, în ultima zi a lui ianuarie, de la ora 20:45, a avut loc partida s-din etapa a 20-a a Ligii 1, UTA – Dinamo, pe stadionul Francisc Newman.

 

UTA vine după a patra victorie în deplasare, una copiată la Iaşi după modelul meciului pierdut acasă cu Argeşul, cu două goluri venite de nicăieri în minutele 92 şi 94. Dinamo a învins acasă cu 2-1 pe Gaz Metan dar ca urmare a ajutorului de necrezut al arbitrului Marcel Bârsan, care a acordat gol după un fault la portar.

 

Cele două echipe erau desparţite, după 19 etape, doar de doua puncte în clasamentul Ligii 1. UTA avea 24 de puncte şi era pe locul 10, în timp ce Dinamo ocupa a 11-a poziţie, cu 22 de puncte. 

 

UTA Arad: Iacob – Tomozei, Fl. Ilie, Benga, Bustea (Shliakov 46) – Miculescu (Buhăcianu 46), Albu, Vorobjovas, Rusu (Oroian 90+1) – Roger, Rus (Antal 61). 
Antrenor:  Laszlo Balint. 
Rezerve: Balauru, Melinte, Isac, Oroian, Roşu, Antal, Buhăcianu, Roumpoulakou, Shliakov.

 

Dinamo: Eşanu – Sorescu, Puljic, Ehamann, S. Filip – Mihaiu (Moldoveanu 46), Anton, Gol, Nepomuceno (A. Radu 90+1) – Nemec, Gueye (achim 57). 
Antrenor: Ionel Gane. 
Rezerve: Mitrovic, Bejan, A. Radu, R. Grigore, Achim, Şerban, Bani, Moldoveanu, Creţu.

Dinamo primeşte un penalty în minutul 8, la un henț al lui Florin Ilie, iar Sorescu a deschis scorul de la punctul cu var. Peste 10 minute, dinamoviștii au mai cerut o lovitură de pedeapsă, la o intervenție a aceluiași Florin Ilie, însă arbitrul Cătălin Popa a lăsat meciul să continue.

 

Din păcate UTA nu pune deloc în pericol în prima repriza poarta dinamoviştilor iar la pauză, Dinamo intră cu avantajul de un gol la vestiare.

 

Balint a mutat în repriza secundă cu Buhăcianu și Shlyakov și cel puțin fundașul rus a adus un plus în banda stângă. 

Shlyakov a fost şi iniţiatorul fazei din care UT-ei i s-a refuzat o lovitură de la 11 metri, Shlyakov a centrat bine în careu, Nemec a respins defectuos până la Albu, care din 7 metri a reluat mult peste transversală. Mijlocașul utist a și fost busculat de Puljic în momentul execuției, dar „centralul” nu a găsit circumstanțe de penalty.

Dinamo a avut o singură ocazie de 0-2 în partea a doua a meciului și aceea pe o contră la care gazdele au cerut offside. Sorescu a scăpat în viteză pe dreapta a ajuns până în careu, dar Iacob i-a închis bine unghiul. În rest, UTA a presat, a construit cu fundașii la mijlocul terenului, dar rareori a ajuns ajuns în poziție clară de finalizare.

 

În minutul 86, trupa lui Balint a avut ultima zvâcnire. Roșu a centrat din dreapta, mingea a ajuns în mijlocul careului la Shlyakov, care preia greșit și din cauza gazonului ud și Eșanu reține balonul.


 

Meciul s-a terminat 0-1 iar după această partidă, UTA coboară pe locul 11 cu 24 de puncte în timp ce Dinamo urcă pe locul 9 cu 25 de puncte.




 

Foto: Radu Bulzan