Bilanţul de după incendiul de la Matei Balş a ajuns la şapte morţi

Data publicare: Duminica, 31 Ianuarie, 2021 Total: 1237 accesari

Bilanţul de după incendiul de la Matei Balş a ajuns  la şapte morţi

Incendiul devastator de vineri dimineaţă de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală a mai făcut o victimă.

Este decesul cu numărul 7 după tragedia de la „Matei Balş”

Autorităţile au anunţat că o a şaptea persoană a încetat din viaţă în urma tragediei ce a avut loc la unitatea medicală din Bucureşti.

 

O pacientă cu COVID-19 din pavilionul în care s-a produs incendiul de la Institutul Matei Balş a decedat duminică. Femeia, în vârstă de 67 de ani, fusese transferată într-un alt pavilion al spitalului.


Vineri, când s-a produs incendiul la parterul unui pavilion al Instititului Matei Balş în care se aflau pacienţi cu COVID-19, au fost anunţate cinci decese.   Sâmbătă, un alt pacient, un băbat de 70 de ani, transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă, a decedat.


Măsuri în urma anchetei de la Institutul „Matei Balş”

 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat sâmbătă seara, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi anunţate măsuri în urma anchetei de la Institutul „Matei Balş”.

„Nu ştim încă cu exactitate cauza de la ‘Matei Balş’, dar ce este clar este că pandemia şi tratamentul necesar pentru pacienţii COVID-19 a pus o presiune suplimentară asupra personalului şi asupra infrastructurii din acele spitale care tratează pacienţi cu boala COVID-19.

 

Este un număr mare de pacienţi care are nevoie de oxigen, acesta fiind principalul medicament pentru aceşti pacienţi, ceea ce face ca securitatea la incendiu, în special, dar nu numai, să fie deosebit de dificilă în multe spitale din ţară. Vom anunţa la sfârşitul săptămânii viitoare măsuri vizavi de ceea ce s-a constatat deja, respectiv de ceea ce o să se constate după ancheta de la ‘Matei Balş’ ”, a spus Voiculescu, într-o conferinţă de presă.