Cum va fi vremea în prima săptămână din februarie. Avem şi un cod galben în ultima zi din Ianuarie

Data publicare: Duminica, 31 Ianuarie, 2021 Total: 1282 accesari

Cum va fi vremea în prima săptămână din februarie. Avem şi un cod galben în ultima zi din Ianuarie

Potrivit meteorologilor, vremea în România în luna februarie va fi mai caldă şi mai plăcută decât ar fi în mod normal în această perioadă a anului.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și sudvestice. La capitolul precipitaţii, meteorologii transmit că regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, dar și local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

În plus, nu vom scăpa de ninsori pe tot parcursul lunii februarie, în special în zonele de munte.

În intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00, s-a em,is un cod galben de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

 

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Meteorologii anunță pentru astăzi, 31 ianuarie, precipitații în totată țara, iar în unele regiuni anunță cod galben de ninsori și vânt.

„În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30...40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali,ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50...60 km/h”, potrivit ANM.