Cercetătorii turci susțin că au descoperit un spray nazal care ucide coronavirusul într-un minut

Data publicare: Joi, 28 Ianuarie, 2021 Total: 1673 accesari

Cercetătorii turci susțin că au descoperit un spray nazal care ucide coronavirusul într-un minut

Oamenii de știință turci ar fi descoperit un spray nazal care poate ucide coronavirusul în doar un minut. Soluția numită Genoxyn, care ar distruge complet virusul, a fost dezvoltată de prof. dr. Șehime Gülsün Temel, medicii Ahmet Ümit Sabancı și Cüneyt Özakın, de la Departamentul de microbiologie medicală al Universității Uludağ din Bursa, potrivit Daily Sabah, citat de Digi24.ro

 

Pentru a crea un astfel de spray, cercetătorii au colaborat cu cadre universitare din centrele Uludağ și Çukurova pentru a testa efectele antimicrobiene și antivirale ale soluției dezvoltate. Studiul a constatat că soluția a împiedicat reproducerea bacteriilor și a virușilor.

 

Profesorul Sabanci a spus că a făcut diverse studii privind protecția împotriva bolilor înainte de începerea pandemiei de coronavirus, însă totul s-a concretizat în acest spray.

 

Având în vedere că noul coronavirus se transmite fie prin nas, gura, dar și ochii, acest spray ar putea fi soluția pe care o aștepta întreaga omenire.

 

„Studiile noastre au stabilit că soluția a ucis virusul intrat în gură și în țesutul nasului. Uciderea virusului într-un timp scurt înseamnă prevenirea intrării acestuia în celule și reducerea numărului de viruși din organism. Dacă soluția poate preveni contaminarea, va fi o soluție preventivă viabilă”, a explicat Sabancı.

 

Temel a spus că s-a demonstrat că soluția ucide virusul într-un minut și, cel mai important, nu afectează celulele epiteliale din mucoase.

După efectuarea testelor necesare, cei trei cercetători au demonstrat că soluția are un efect direct asupra noului coronavirus.

 

Sursa: digi24.ro