647 de amenzi aplicate pentru nerespectarea tonajului pe drumurile județene

Data publicare: Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 Total: 977 accesari

647 de amenzi aplicate pentru nerespectarea tonajului pe drumurile județene

Consiliul Județean Arad a dat, în anul 2020, un număr de 647 de sancțiuni pentru nerespectarea tonajului pe drumurile județene. Echipajele Consiliului Județean au acționat în parteneriat cu Poliția Rutieră, pe cele mai circulate artere, insistând și asupra respectării tonajului pe drumurile județene modernizate sau reabilitate recent.

„Am cerut respect din partea tuturor transportatorilor. Respect față de banii arădenilor, respect față de participanții la trafic și respect față de munca tuturor celor care muncesc pentru a aduce bani din proiecte, naționale sau europene, pentru modernizarea infrastructurii de drumuri județene. După aplicarea primelor amenzi au început să mă caute unii transportatori. Nu m-am lăsat nici înduplecat, nici convins de argumentele lor. Acolo unde avem restricții de tonaj este absolut imoral să ducă niște camioane de zeci de tone și să distrugă munca noastră. Avem aproape 1200 km de drumuri județene, din care în ultimii patru ani am modernizat sau reabilitat 444, și ne propunem să mai facem 200 km în următorii ani. Vreau ca aceste lucrări să fie durabile, să nu trebuiască reparate din trei în trei luni doar pentru că unii se cred deasupra legilor. Noi suntem partenerii tuturor, dar aștept din partea fiecăruia respectul pe care și noi i-l acordăm”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Valoarea medie a amenzii a fost de 3000 de lei. Conform legii, sumele sunt colectate în bugetele primăriilor pe raza cărora au domiciliul administrativ contravenienții și nu intră în bugetul Consiliului Județean, care constată contravențiile. Interesul direct al Consiliului Județean este păstrarea drumurilor în condiții bune.

Președintele Consiliului Județean a inițiat o întâlnire cu transportatorii și cu parlamentarii de Arad, întâlnire aflată în fază de organizare, în vederea stabilirii unui set de măsuri sprijinite și legislativ, care să stabilească un cadru clar al traficului rutier de tonaj greu pe drumurile județene.