Se deschid şcolile în 8 februarie? Anunţul Ministrului Sănătăţii de ultimă oră

Data publicare: Duminica, 24 Ianuarie, 2021 Total: 1351 accesari

Se deschid şcolile în 8 februarie? Anunţul Ministrului Sănătăţii de ultimă oră

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a precizat, la Realitatea PLUS, că analiza sanitară privind redeschiderea școlilor se va face pe 2 februarie. Astfel, unitățile de învățământ vor merge pe unul dintre cele trei scenarii: verde, galben sau roșu. În plus, Sorin Cîmpeanu a salutat numărul în creștere al profesorilor care doresc să se vaccineze.

 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a emis sâmbătă seară o avertizare extrem de gravă, de natură a ridica mari semne de întrebare cu privire la redeschiderea școlilor.

 

Este vorba despre noua tulpină din Marea Britanie a Covid-19, care este mult mai contagioasă și care a fost descoperită într-o școală din București.

 

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

Totul a pornit de la ancheta epidemiologică pornită în cazul unui pacient lucrează în unitatea de învățământ respectivă.

 

“Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență.

 

Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, conform unui comunicat publicat sâmbătă seară de minister.