Chef de 20 de tineri “spart” de jandarmii arădeni

Data publicare: Duminica, 24 Ianuarie, 2021 Total: 1453 accesari

Chef de 20 de tineri “spart” de jandarmii arădeni

Vineri noaptea, jandarmii arădeni, aflându-se în patrulare, au intervenit la o adresă din centrul municipiului Arad, unde avea loc o petrecere private la care participau 20 de tineri. În spijin a fost chematp şi Poliţia Loicală precum şi a Poliţiei Naţionale, având în vedere faptul că petrecerile sunt interzise conform reglementărilor în vigoare privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

În urma verificărilor specifice, au fost identificate 20 de persoane care participau la această petrecere private, toate având vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani.

 

Organizatorul petrecerii i se va întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal, iar participanţii la petrecere au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

   

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, la adresa respectivă era în desfășurare o petrecere privată la care participau 20 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, toate din Arad. Forţele de ordine au procedat la legitimarea şi sancţionarea persoanelor identificate la locaţia respectivă. Totodată, jandarmii au întocmit pe numele celui care a organizat petrecerea, actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal” se arată într-o comunicare a Jandarmeriei.