Marina Palii, actriță a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad – selectată în programul „Berlinale Talents” 2021

Data publicare: Joi, 21 Ianuarie, 2021 Total: 1976 accesari

Marina Palii, actriță a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad – selectată în programul „Berlinale Talents” 2021

Ușurința interpretării unui rol atât în limba franceză, cât și în limba română și capacitatea de a construi personaje puternice. Acestea au fost doar două dintre argumentele enunțate de juriu pentru selectarea actriței Marina Palii în programul Berlinale Talents 2021, parte integrantă a celei de a 71-a ediții a Festivalului de Film de la Berlin.

 

Pentru mine, ca tânăr artist, selecția la Berlinale Talents înseamnă o enormă șansă. Dincolo de experiența propriu-zisă în cadrul workshop-urilor online la care voi participa, vorbim și despre un eveniment esențial în ceea ce privește vizibilitatea internațională și schimbul de experiență cu artiști din întreaga lume.” – spune Marina Palii 

 

La ediția din acest an a Berlinale Talents participă 200 de artiști proveniți din 65 de țări și selectați dintr-un grup de 3000 de candidați. Împreună cu ei ne dorim să descoperim noi căi într-o industrie creativă aflată într-o perioadă de schimbări radicale. Tinerii artiști selectați aduc cu ei ingredientele de bază pentru un astfel de demers: arii de exprimare artistică și experiențe profesionale diverse. În plus, toți cred cu tărie în potențialul transformator al unei comunități care nu a așteptat o criză pentru a aborda în mod activ provocările și luptă pentru dreptul de a visa.– spun organizatorii evenimentului.


 

Având ca temă “Dreams”, ediția din 2021 a Berlinale Talents se desfășoară on-line, în perioada 1-5 martie.