Gheorghe Falcă, o poziție conciliantă în legătură cu președintele PNL

Data publicare: Marti, 19 Ianuarie, 2021 Total: 972 accesari

Gheorghe Falcă, o poziție conciliantă în legătură cu președintele PNL

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreşedinte al PNL la nivel național, a declarat pentru RFI.ro că nu este nevoie ca preşedintele Ludovic Orban să îşi dea demisia. Poziţia lui Gheorghe Falcă este una de conciliere în contextul discuţiilor din interiorul PNL din jurul demisiei lui Ludovic Orban.


Citește și: Rareș Bogdan cere demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL și anunță că o grupare reformistă alături de Boc, Bolojan, Sighiartău și Falcă

 

Acesta a declarat că Ludovic Orban nu trebuie să îşi dea demisia deoarece un Congres al PNL va avea loc în toamnă. 

 

„Eu nu mi-aș dori, personal, pentru că noi o să avem posibil în toamnă un Congres și eu cred că nu este nevoie să facă astăzi un astfel de gest, ci în cadrul Congresului, cei care vor fi responsabili și o să-și asume atât o candidatură pentru funcția de președinte, de prim-vicepreședinte, atunci partidul va intra în logica unei competiții interne. Eu cred că în acest moment, domnul Orban împreună cu echipa PNL are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare”, a declarat Gheorghe Falcă.

 

Ludovic Orban că este un politician responsabil: „Domnul Orban a fost unul dintre cei mai responsabili oameni politici, a reușit să dea jos un Guvern Dăncilă într-un moment greu pentru România, apoi și-a asumat o guvernare când mai toți fugeau de la guvernare, în momentul în care a venit această criză a pandemiei. Anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani pentru acest glob, iar Guvernul Orban a închis pozitiv anul, cu speranțe foarte mari pentru 2021. De aceea, astăzi, Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil și care va avea și o responsabilitate majoră pentru următorii patru ani, din poziția de președinte al Camerei Deputaților”