Patru zile de „ger persistent” în România

Data publicare: Vineri, 15 Ianuarie, 2021 Total: 903 accesari

Patru zile de „ger persistent” în România

România va fi lovită de un ger persistent în acest final de săptămână, este prognoza pe care o dau meteorologii pentru zilele care urmează.

 

Țara va fi străbătută de curenți care vor face ca termometrele să atingă -20 de grade.

„Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare. Vineri vorbim de vreme în răcire în nord, nord-vest și în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade.

Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est”, a spus directorul ANM Elena Mateescu, directorul ANM.

 

Vor fi patru zile de ger în toată țara, anunță ANM, iar ninsorile vor continua în mai multe regiuni. „Sâmbătă, duminică, luni și marți. Însă mai ales în ultimele 3 dintre cele 4 zile e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. La sfârșitul acestei saptămâni și în primele zile din saptămâna viitoare, valorile de temperatură vor scădea posibil sub -20 de grade. Temperaturile vor fi în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la București -10 grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu.

 

Dacă valorile termice negative persistă mai mult de 4 sau 5 zile, putem vorbi de un ger persistent.  Valorile termice care se vor înregistra în intervalul precizat se vor situa sub normalul perioadei.