CFR Călători preia ruta Brad – Gurahonț – Ineu

Data publicare: Luni, 11 Ianuarie, 2021 Total: 1179 accesari

CFR Călători preia ruta Brad – Gurahonț – Ineu

CFR Călători este atentă la nevoile de transport ale comunităților locale și vine în sprjinul lor atunci când e nevoie deoarece noi punem călătorii în centrul deciziilor noastre.

 

CFR Călători va relua circulația pe ruta Brad – Gurahonț – Ineu, după ce un operator privat de transport feroviar de călători a renunțat la această rută.

 

Pentru a permite în continuare mobilitatea cetățenilor conform principiilor Obligației de Serviciu Public asumate de toate statele europene, CFR Călători va opera trenurile de pe ruta Brad – Gurahonț – Ineu – Arad, respectiv Gurahonț – Ineu – Arad, deservind toate localităţile din parcurs. Astfel, locuitorii zonei Brad – Ineu vor fi conectați prin rețeaua feroviară la sistemul național de transport, prin legăturile asigurate spre Arad și ca element de noutate, pentru un tren și spre Timișoara.

 

Probele tehnice au fost efectuate vineri, 8 ianuarie 2021.

 

“Am încheiat cu succes parcursul de probă pe ruta Arad - Brad. În stații, ne-au așteptat foarte mulți cetățeni care nu au alt mijloc de transport în afara trenului pentru a se deplasa din localitatea lor, dar și primarii localitaților tranzitate. Este extraordinar să vezi bucuria oamenilor de a avea din nou trenurile CFR Călători, gândurile lor bune, sinceritatea și simplitatea cu care vin să-ți strânga mâna și să-ți împărtășească mulțumirea de a avea din nou legătură cu locurile lor de muncă, de aprovizionare, spitalele și școlile copiilor lor. Acum au trenul nostru care le va fi partener de încredere în fiecare zi, și trebuie să transmit la rândul meu mulțumirea și gândurile bune primite de la acești oameni, tuturor colegilor mei de la CFR Călători, dar și de la CFR Infrastructură, care au făcut posibilă într-un timp atât de scurt realizarea acestui proiect și achitarea de Obligatia de Serviciu Public pe care orice stat European si-a asumat-o față de cetațenii săi”, a declarat Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

 

Primele trenuri vor începe să circule pe această rută de duminica, 10 ianuarie 2021 (vezi anexă).

 

Trenurile vor fi formate din automotoare Desiro, cunoscute drept Săgeata Albastră și vor circula în regim de tren Regio cu tarife accesibile tuturor. De exemplu, un bilet la clasa a II-a, tarif întreg, pe distanța Brad – Ineu costă 15,40 lei, pe distanța Brad – Arad este 24,00 lei, pe distanța Gurahonț – Ineu este 6,80 lei.

 

La aceste trenuri sunt valabile toate facilitățile pentru elevi, studenți, pensionari și restul categoriilor stabilite prin acte normative, precum și ofertele comerciale ale companiei disponibile pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern.

 

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. În punctele de oprire unde CFR Călători nu are case de bilete, călătorii au obligaţia ca imediat după urcarea în tren să achiziționeze biletele de la conductorul de tren, care va aplica tariful de la casa de bilete.

 

Atenție! Purtarea mășii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

 

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

 

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

 

ANEXA trenuri  

 

În data de 10 ianuarie 2021

 

Din 11 ianuarie 2021

Continuarea calatoriei din Sântana catre Arad și Timișoara este asigurată cu trenul     IR 1734 Sântana (plecare 06:03) – Arad (sosire 06:26) – Timișoara (sosire 07:31)