A început campania de imunizare în Timişoara, când urmează Aradul

Data publicare: Miercuri, 30 Decembrie, 2020 Total: 1226 accesari

A început campania de imunizare în Timişoara, când urmează Aradul

Cu o mica intarziere, a doua transa de vaccin anti COVID-19 a ajuns in Romania. Este vorba de 140.400 de doze de la Pfizer BioNTech aduse cu trei avioane marti dimineata. Unul a aterizat la Otopeni, un altul la Timisoara si cel de-al treilea la Cluj-Napoca.



 

Primii imunizati în Timiş sunt cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes doctorii Teodora Moisil, Ciprian Gandac, Virgil Musta si Cristian Oancea.

La Spitalul Județean din Timișoara a fost pregătită o sală de recepție pentru măsurarea temperaturii și triaj, două cabinete pentru vaccinare și un spațiu pentru monitorizarea post vaccinare unde vor fi în permanență medici de medicină de urgență și ATI. Campania de imunizare începe în jurul prânzului și vor putea fi vaccinate aproximativ 20 de persoane pe oră a mai spus directorul Raul Pătrașcu.

Aproape 90% dintre angajații de la Județeanului din Timișoara au solicitat să fie vaccinați, iar printre cei care au refuzat se numără persoane care au trecut prin boală și au solicitat să le fie administrat serul după ce nu mai au imunitate naturală.

Sunt nu mai putin de 10.725 de doze in aceasta transa ajunsa pe calea aerului la Timisoara. Vor fi distribuite în perioada imediat următoare si la spitale din Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

Sursă foto: opiniatimisoarei.ro