Cîţu desemnat premier. Liderii PNL au aprobat lista miniștrilor propusă de Florin Cîțu

Data publicare: Miercuri, 23 Decembrie, 2020 Total: 1266 accesari

Cîţu desemnat premier. Liderii PNL au aprobat lista miniștrilor propusă de Florin Cîțu

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu premier, marţi seara. Acesta are la dispoziţie 10 zile să formeze guvernul, dar după consultări, liderii coaliţiei au spus că miercuri seara Executivul va fi votat.

După desemnare, Florin Cîţu a spus că vine cu o echipă de profesionişti.

„Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial.”

El a adăugat că rolul acestei guvernări este să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate şi să o aşeze pe „picioarele ei sănătoase”.

 

Liderii PNL, reuniți marți noapte în ședința Biroului Politic Național (BPN) au validat cu o largă majoritate lista de miniștri propusă de premierul desemnat Florin Cîțu, a anunțat Ludovic Orban la finalul discuțiilor.

 

Lista cu miniștrii și programul de guvernare vor fi depuse miercuri dimineață, în jurul orei 8:00, la parlament, urmând ca tot miercuri să aibă loc audierile în comisiile de specialitate și să fie dat votul de învestitură.

Numele de miniștri propuse de Florin Cîțu și votate de liderii PNL:

Ministerul Finanțelor – PNL – Alexandru Nazare

Ministerul Afacerilor Interne – PNL – Lucian Bode

Ministerul Apărării – PNL – Nicolae Ciucă

Ministerul Educației – PNL – Sorin Cîmpeanu

Ministerul Energiei – PNL – Virgil Popescu

Ministerul Afacerilor Externe – PNL – Bogdan Aurescu

Ministerul Agriculturii – PNL – Adrian Oros

Ministerul Muncii – PNL – Raluca Turcan

Ministerul Culturii – PNL – Bogdan Gheorghiu

 

Coaliţia PNL-USR-UDMR a depus miercuri dimineața la Parlament, lista și programul de guvernare, intrând astfel în linie dreaptă pentru învestirea Guvernului condus de Florin Cîțu.

După depunerea listei și a programului de guvernare, Birourile permanente ale celor două Camere ar urma să se reunească în ședință comună pentru a stabili calendarul în comisii și plenul reunit, urmând să înceapă audierea candidaților pentru posturile de miniștri în comisiile de specialitate. Premierul desemnat, Florin Cîțu, estima marți seara că votul de învestire în plenul reunit ar putea avea loc miercuri, în jurul orei 18.00, după care va putea avea loc prima ședință a noului Guvern.