Peste 12.000 de pachete de tigări din Republica Moldova depistate la Nădlac în urma unor percheziții

Data publicare: Marti, 22 Decembrie, 2020 Total: 986 accesari

Peste 12.000 de pachete de tigări din Republica Moldova depistate la Nădlac în urma unor percheziții

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au pus în aplicare, la data de 21 decembrie a.c., 6 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal ce vizează săvârșirirea infracțiunii de contrabandă.

 

Astfel, la data de 21 decembrie 2020, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic, în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism pe raza municipiului Arad, în zona intrării pe drumul european E 68, cantitatea de 1.740 de pachete cu țigarete (34.800 de fire de țigarete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă.

 

Țigaretele au fost indisponibilizate, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, fiind dispusă efectuarea a 6 percheziții domiciliare, 5 pe raza localității Nădlac și una în municipiului Arad.

 

În urma perchezițiilor au fost descoperite și indisponibilizate, la unul din imobilele de pe raza orașului Nădlac, 247.620 de fire de țigarete (12.381 de pachete), timbrate necorespunzător cu timbru din Republica Moldova.

 

Prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la suma de 148.572 de lei.

 

Mai multe persoane au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierii, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Arad

 

I.P.J. Arad face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.