Trei zone din Arad au devenit pietonale permanent

Data publicare: Luni, 21 Decembrie, 2020 Total: 2923 accesari

Trei zone din Arad au devenit pietonale permanent

În primăvara acestui an, în contextul pandemiei ca un spijin pentru HoReCași nu numai, Primăria arad a decis printr-o hotărârede Consiliu Local, să transforme trei zone din oraș, din zone cu circulație auto, în zone pietonale.Este vorba despre strada 1 Decembrie 1918, care fusese și cu un an înainte transformată în pietonală pe perioada sezonului estival, zona din jurul Biserica Roşii și strada din spatele teatrului din zona “Art Cafe - Wings”.

 

În ședința de vineri, consilierii locali au avut pe masă un proiect în acest sens care a trecut la vot, iar astfel cele trei zone mai sus amintite, au devenit zone pietonale cu caracter permanent.

 

„Terasele pot fi amplasate pe întreaga perioadă a anului calendaristic. (…) Următoarele străzi din municipiul Arad se transformă PERMANENT în zone pietonale, cu respectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, după cum urmează: *tronsonul Piața Avram Iancu, cuprins între strada Grigore Alexandrescu nr.1 și strada Tribunul Dobra nr.2; *strada 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între B-dul Revoluției și B-dul. Decebal; *Piața Luther, între B-dul Revoluției și strada Blajului.”