În vamile din vestul ţării se formeză din nou cozi kilometrice. Mii de români se întorc în ţară pentru sărbătorile de iarnă

Data publicare: Luni, 21 Decembrie, 2020 Total: 1696 accesari

În vamile din vestul ţării se formeză din nou cozi kilometrice. Mii de români se întorc în ţară pentru sărbătorile de iarnă

Mii de români se întorc în ţară, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar pentru a ajunge să-şi îmbrăţişeze rudele şi prietenii, trebuie să aştepte mai întâi în vamă.

 

Cozi mari la intrarea în ţară, în toate punctele de trecere a frontierei. Românii aflaţi peste hotare, încep să se întoarcă acasă, de sărbători, iar şoferii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi zeci de minute pentru a putea intra în ţară. Cu toate că s-au format cozi, iar traficul a fost îngreunat, numărul românilor este la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, au fost deschise, astăzi, 9 căi de intrarea în țară pentru ca oamenii să aștepte cât mai puțin la formalitățile de frontieră. Chiar şi aşa, oamenii au aşteptat până la 40 de minute pentru a se întoarce acasă.

Comparativ cu anul trecut, numărul celor care vin în țară a scăzut la jumătate, însă cu toate acestea, s-au format cozi la intrarea în ţară iar timpii de aşteptare au fost mari.

Nici la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 nu a fost diferit, peste 7000 de persoane au trecut graniţa prin acest punct în ultimele 24 de ore, anunţa Poliţia de Frontieră în cursul zilei de duminică.

 

Poliția de frontieră recomandă celor care vin în țară ca să folosescă toate punctele de la granița cu Ungaria pentru a evita supraaglomerarea a celor mai cunoscute.

- pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula;


-  pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;


-  pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima.