Sărbători atipice. Restricții COVID-19 de Crăciun și Revelion

Data publicare: Duminica, 20 Decembrie, 2020 Total: 2230 accesari

Sărbători atipice. Restricții COVID-19 de Crăciun și Revelion Din cauza pandemiei de COVID-19, autoritățile au anunțat mai multe restricții și au lansat mai multe avertismente.

 
Din data de 14 decembrie 2020, starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, aşadar, aceste sărbători de iarnă se vor desfăşura aşa cum nu le-am mai avut niciodată. Hotărârea de prelungire a stării de alertă păstrează restricțiile și măsurile de protecție sanitară deja existente. 

Petrecerile private, organizare de Crăciun și Revelion, sunt permise în anumite condiții, nu sunt interzise, însă  recomandă ca acestea să se desfășoare într-un cerc restrâns, cu persoane apropiate, cu care interacționăm în mod obișnuit.

Pentru unitățile de cazare, capacitatea este stabilită în funcție de rata de incidență a localității. În zonele cu incidență de sub 1,5 la mie este de 50%, între 1,5-3 este de 30%, iar unde există incidență de peste 3 la mie, rămân cazați doar cei care sunt deja în hotel.


Totuşi, de Crăciun vom putea merge cu Colinda, autorităţile nu interzic acest obicei străvechi, însă recomandarea este să se limiteze cât de mult posibil această activitate și mai ales, să se evite intrarea în casă.