C.J. Arad așteptă Hotărârea de Guvern pentru continuarea modernizării drumului Bârsa-Moneasa

Data publicare: Sambata, 19 Decembrie, 2020 Total: 1030 accesari

C.J. Arad așteptă Hotărârea de Guvern pentru continuarea modernizării drumului Bârsa-Moneasa

Consiliul Județean solicită preluarea unei porțiuni de drum forestier din domeniul Statului Român, drum aflat în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor. Votul consilierilor județeni a fost necesar pentru ca Guvernul să emită o Hotărâre de Guvern în acest sens. Transferul este necesar pentru a finaliza modernizarea drumului Bârsa-Moneasa-limita județului Arad. Lungimea tronsonului de drum este de 4,458 km.

„Avem nevoie de transferarea acestui teren în proprietatea noastră pentru a putea continua lucrările la drumul Bârsa-Sebiș-Moneasa până la limita cu județul Bihor. Această hotărâre, adoptată astăzi, este baza demersului nostru către Guvernul României, prin care solicităm trecerea porțiunii de drum forestier din domeniul public al statului în cel al Consiliului Județean. Drumul Bârsa-Moneasa este foarte important pentru noi, o investiție de 55 de milioane de lei, prin care creăm încă o legătură cu județul Bihor și oferim o nouă perspectivă de dezvoltare a stațiunii Moneasa”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În prezent, lucrările sunt avansate, ajungând până în satul Rănușa, aparținător comunei Moneasa. În măsura în care condițiile meteo permit, aceste lucrări se vor finaliza și în localitatea Moneasa, iar în funcție de emiterea Hotărârii de Guvern, se va avansa până la limita cu județul Bihor.