Coaliția PNL-USR-UDMR: numitor comun în privința susținerii lui Florin Cîțu ca premier. Au căzut de acord şi în privinţa ministerelor

Data publicare: Sambata, 19 Decembrie, 2020 Total: 1224 accesari

Coaliția PNL-USR-UDMR: numitor comun în privința susținerii lui Florin Cîțu ca premier. Au căzut de acord şi în privinţa ministerelor

PNL, USR-PLUS și UDMR s-au pus de acord pentru a realiza o majoritate parlamentară și pentru a crea un nou Guvern. Numele ale pentru a conduce viitorul Executiv este liberalul Florin Cîțu, actualul ministru al Finanțelor.

 

Imediat după finalizarea negocierilor,  Florin Cîțu, susținut în funcția de premier de PNL, USR PLUS și UDMR, a transmis un mesaj pe o rețea de socializare.


”Mulțumesc coaliției de centru-dreapta pentru încrederea acordată. Împreună dezvoltăm România!” a scris Florin Cîțu.

 

Liderii dreptei au ajuns la o înţelegere preliminară în privinţa împărţirii ministerelor din viitorul Executiv, USR-PLUS primind mai multe portofolii importante precum Sănătate, Economie sau Justiţie, au declarat surse politice pentru Adevărul.

 

Potrivit surselor, ministerele din viitorul Executiv se vor împărţi astfel: 

PNL: Interne, Dezvoltare, Apărare, Externe, Finanţe, Fonduri Europene,  Educaţie,  Cultură,  Mediul de afaceri şi turism.

USR-PLUS: Economie, Justiţie, Transporturi,  Sănătate, Muncă, Comunicaţii.

UDMR: Mediu, Tineret şi Sport, Agricultură.

 

Lista nu este însă finală, partidele aflându-se în negocieri intense. De asemenea, aceleaşi surse din interiorul coaliţiei mai spun şi despre nemulţumiri din interiorul PNL, o parte dintre liberali fiind de părere că USR-PLUS a primit prea multe portofolii.

 

Deasemenea, PNL-USR PLUS-UDMR au convenit asupra unei formule cu un Guvern condus de Florin Cîţu, cu doi vicepremieri, de la UDMR şi USR PLUS.


Preşedinţia Camerei ar urma să revină lui Ludovic Orban, iar Anca Dragu (USR-PLUS) ar urma şă ia şefia Senatului.