Fondul de rezervă de la „Deșeuri”, reutilizat

Data publicare: Sambata, 19 Decembrie, 2020 Total: 829 accesari

Fondul de rezervă de la „Deșeuri”, reutilizat

Consiliul Județean a aprobat utilizarea Fondului de rezervă aferent proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad”, în valoare de 3.354.166,74 lei. Această sumă se va folosi pentru îmbunătăţirea, întreţinerea şi înlocuirea, acolo unde este necesar, a infrastructurii existente pentru activitatea de salubrizare la nivelul judeţului Arad (1.644.271,55 lei), respectiv pentru plata ratelor, dobânzilor şi comisioanelor datorate pentru anul 2021 (1.709.895,19 lei).

„Folosim resursele financiare aflate la dispoziție, inclusiv cele din fondul de rezervă, pentru plățile obligatorii – rate dobânzi etc. – dar și pentru îmbunătățirea și întreținerea sistemului de gestionare a deșeurilor”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Fondul de rezervă (IID) este destinat întreţinerii, înlocuirii şi dezvoltării sistemelor de utilităţi publice sau a unor părţi din componenţa acestora, precum şi asigurării fondurilor necesare pentru plata serviciului datoriei publice aferente cofinanţării acestor proiecte de investiţii.