Prognoza METEO:Temperaturi anormale pentru final de decembrie

Data publicare: Sambata, 19 Decembrie, 2020 Total: 1633 accesari

Prognoza METEO:Temperaturi anormale pentru final de decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, pentru sâmbătă, o vreme caldă în cea mai mare parte a țării. Deși temperaturile vor fi mai ridicate pentru această perioadă a anului, cerul va fi mai mult noros. Tendința se va menține pentru întreg intervalul 19-22 decembrie.

 

 

Sâmbătă, 19 decembrie
Astăzi vom avea parte de o zi călduroasă pentru finalul lui decembrie.  În zonele joase de relief nebulozitatea stratiformă va persista, pe arii restrânse dimineaţa va fi ceaţă, iar izolat şi trecător se va semnala burniţă sau ploaie slabă.

 

Vântul va sufla slab și moderat în vreme ce temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 9 grade Celsius, iar minimele între -5 și 4 grade Celsius.
Izolat, va fi burniță și o ploaie slabă, însă în restul zonelor, înnorările vor fi temporare, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă.

 

Duminică, 20 decembrie
Valorile termice vor fi în general mai mari decât cele specifice și normale perioadei în care ne aflăm în special în zona de vest, centru și nord, arată specialiștii. Cerul va fi noros, dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață, iar la munte în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, iar maximele vor fi cuprinse între 1 și 10 grade Celsius, minimele fiind în general între 4 și -4 grade Celsius.

 

Luni, 21 decembrie
Vremea va fi destul de închisă în cursul zilei de luni. Pe arii restrânse vor fi precipitații în prima parte a zilei și în regiunile extracarpatice și noaptea în nord-vest.

 

Vântul va fi slab spre moderat, maximele vor fi cuprinse între 1 și 8 grade Celsius, iar minimele între -5 și 4 grade Celsius.

 

Marți, 22 decembrie
Cer noros pe parcursul zilei și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării care vor fi sub formă de ploaie sau burniță, excepție fiind zona montană unde vor predomina lapovița și ninsoarea mai ales pe crestele Carpaților Meridionali.

Maximele zilei de marţi se încadrează între 0 și 8 grade Celsius iar minimele între -1 și 6 grade Celsius.