PNL merge la negocieri cu două variante de prim-ministru: Orban și Cîțu

Data publicare: Miercuri, 16 Decembrie, 2020 Total: 1138 accesari

PNL merge la negocieri cu două variante de prim-ministru: Orban și Cîțu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că Biroul Politic Naţional al liberalilor a decis "flexibilizarea" mandatului de negociere cu USR PLUS, UDMR şi minorităţile naţionale în vederea formării unei coaliţii, arătând că presupune două variante, respectiv Florin Cîţu propunere de premier, Ludovic Orban - candidat la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor sau Ludovic Orban - propunere de premier, Florin Cîţu - candidat la funcţia de preşedinte al Senatului.

 

“Constatând că mandatul iniţial prin care PNL a decis să desemneze ca şi candidat la prim-ministru pe Florin Cîţu şi de candidat la Camera Deputaţilor pe subsemnatul, Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor a generat probleme în discuţii, am luat decizia de a flexibiliza mandatul ţinând cont de solicitările partenerilor noştri, care au solicitat în mod expres, indiferent de formula pe care au propus-o, Camera Deputaţilor”, a spus Orban, la sediul PNL.


Orban a mai  precizat că va merge la viitoarele discuții cu partenerii de la USR Plus și UDMR cu două variante, votat în unanimitate în BPN.

”Sunt două variante: 1. Florin Cîțu candidat la premier și subsemnatul la Camera Deputaților. Dacă nu se acceptă această variantă, acceptăm și varianta ca PNL să desemneze premier și un candidat pentru Senat. În această situație, candidatul pentru premier va fi subsemnatul, președintele PNL și la Senat domnul Florin Cîțu”, a subliniat Ludovic Orban.


Preşedintele PNL a arătat că, în urma dezbaterii şi analizei, s-a decis continuarea negocierilor cu USR PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor pentru formarea unei coaliţii.


„Obiectivul nostru este acela de a transpune într-o guvernare eficientă toate obiectivele din Planul de dezvoltare cu care PNL s-a prezentat în faţa românilor, cu obiectivul asumat de a asigura o dezvoltare economică fără precedent şi un salt în calitatea vieţii şi în veniturile românilor”, a mai spus Orban.