Întâlnire la Consiliul Județean Arad pentru proiectele comunei Apateu

Data publicare: Miercuri, 16 Decembrie, 2020 Total: 1091 accesari

Întâlnire la Consiliul Județean Arad pentru proiectele comunei Apateu

Investițiile din zona Apateu au fost prezentate astăzi de conducerea Consiliului Județean Arad primarului Sorin Ioan Dănila și viceprimarului Sorin Ioan Druțău. Consiliul Județean a fost reprezentat de președintele Iustin Cionca și vicepreședinții Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc.

Iustin Cionca a detaliat proiectul strategic în valoare de aprox. 45 de milioane de euro al Consiliului Județean Arad de modernizare a rețelei de drumuri din nordul județului, respectiv Seleuș-Șicula-Gurba-Cermei-Somoscheș-Berechiu-limită județ Bihor, Mișca-Vânători-SatuNou-Apateu-Berechiu, Șepreuș-Cermei-Vasile Goldiș-Beliu. Proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul Consiliului de Dezvoltare Regională al Agenției de Dezvoltare Regională Vest. Investițiile în infrastructură creează dezvoltare în jurul fiecărei comunități dacă administrațiile locale vor ști să includă în planurile urbanistice zonale perimetre industriale. În zona de nord a județului, la Cermei, extinderea rețelei de gaz este în curs ceea ce poate reprezenta o oportunitate suplimentară și pentru celelalte comunități adiacente.

,,Așa cum am discutat cu domnul primar Dănila, Consiliul Județean Arad este partenerul fiecărui primar și al fiecărei primării care aplică pentru finanțare europeană și care are proiecte clare, fezabile, pentru că și dorința noastră este să creștem calitatea vieții în toate comunele din județ”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.