Atenţie şoferi! Poliţia Locală cu ochii pe cei care ocupă abuziv locurile de parcare ce nu le aparţin

Data publicare: Marti, 15 Decembrie, 2020 Total: 1104 accesari

Atenţie şoferi! Poliţia Locală cu ochii pe cei care ocupă abuziv locurile de parcare ce nu le aparţin

În data de 11.12.2020, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția locală Arad, împreună cu S.C. RECONS S.A., a realizat o evaluare, în teren, a incidenței situațiilor de încălcare a Regulamentului serviciului de administrare a parcărilor cu plată amenajate pe domeniul public și privat al municipiului Arad (HCLM 510/2019).

 

Demersul vizează cunoașterea frecvenței contravențiilor aferente acestui act normativ și stabilirea resurselor umane și logistice necesare disciplinării șoferilor care parchează pe locuri de parcare rezidențiale pentru care nu au contracte de concesiune (art.24: “ocuparea unui loc în parcarea de reședință fără contract de închiriere se sancționează cu amendă de la 300 de lei la 400 de lei”, iar “montarea ilegală a unor însemne/plăcuțe pentru rezervarea locului de parcare sau a unor dispozitive de blocare altele decât cele amplasate de către operatorul parcărilor de reședință, se sancționează cu amendă de la 400 de lei la 500 de lei”).

 

Echipele comune de polițiști locali și angajați RECONS au notificat deținătorii de autoturisme parcate de maniera sus-menționată. Șoferii au fost înștiințați că se vor aplica și măsuri de degajare a spațiului, suplimentar față de amenda contravențională, dacă nu lasă liber locul sau accesul spre locul de parcare.

 

În urma evaluării din teren, s-a stabilit că intervenția echipajelor DGPL și a mașinilor de ridicare ale RECONS va surveni în zonele în care, datorită finalizării licitațiilor pentru spațiile administrate de societatea amintită, s-au creat deja suficiente locuri de parcare rezidențiale cu plată, în raport cu numărul mașinilor existente.

 

Campania de informare a beneficiarilor locurilor contractate și a eventualilor contravenienți, prin notificări, comunicate în presă, postări pe site-ul PMA, etc. este urmată de implementarea măsurilor sancționatorii, scopul fiind utilizarea eficientă a zonelor de regenerare urbană și aplicarea unui tratament egal tuturor șoferilor ce locuiesc ori își desfășoară sistematic activitatea în arealele respective.