Majorări la factura de curent de la 1 ianuarie

Data publicare: Joi, 10 Decembrie, 2020 Total: 1273 accesari

Majorări la factura de curent de la 1 ianuarie

ANRE a anunțat noi tarife de distribuție pentru curentul electric, începând cu 1 ianuarie 2021.

 

„Ca urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019”, transmite ANRE.

Autoritatea mai arată că „datele avute în vedere la stabilirea tarifelor pentru anul 2021 mai pot suferi modificări ca urmare a verificărilor și analizelor consolidate ce urmează a fi efectuate până la aprobarea tarifelor de distribuție”.

Astfel, noile tarife de distribuție ar putea fi aprobate în Comitetul de Reglementare al ANRE de zilele viitoare.

La un consum de iarnă, de 1.000 de KWh pe lună, factura achitată de consumatorii care se află în zonele deservite de Enel (E-Distribuție) se va majora cu 1,85 lei ( 1,56 lei + TVA, în București, Ilfov, Giurgiu), cu 6,71 lei (5,64 lei + TVA, în Dobrogea) și cu 3 lei (2,59 lei + TVA, în Banat). La același consum, populația deservită de E.ON (Moldova, prin distribuitorul Delgaz Grid) va achita o factură mai mare cu 1,52 lei (1,28 lei + TVA), se mai arată în comunicarea ANRE.