Bibarț își face majoritate în CLM fără USR Arad

Data publicare: Luni, 07 Decembrie, 2020 Total: 2500 accesari

Bibarț își face majoritate în CLM fără USR Arad

După rezultatele votului de duminică, unde se configurează o coaliție de guvernare PNL-USR-Plus și/sau PMP și UDMR , în cazul în care totuși PMP va trece pragul electoral, la Arad, în dimineața de 7 decembrie, USR-ul local se încăpățânează și anunță în continuare că o coaliție locală cu PNL în Consiliul Local Municipal Arad este posibilă doar dacă PNL, partidul cu cei mai mulți consilieri, nu va ocupa un post de viceprimar.


În aceste condiții, primarul ales, Călin Bibarț, a anunțat într-o conferință de presă la sediul PNL Arad, că se conturează o majoritate în CLM Arad între PNL, PMP și UDMR, partide care sunt din aceeași familie politică europeană, PPE.

 

Coaliția ar urma să aibe 13 consilieri din totalul de 23, iar în acest fel, PSD și USR-Plus, ar intra în opoziție la nivel local.

 

Astfel, în următoarea perioadă, vor fi aleși după mai bine de două luni de la alegerile locale, și cei doi viceprimari, unul cert din partea PNL și unul din partea uneia din cele două formațiuni care va forma noua majoritate din CLM.

 

“În mod natural, în ultimele ședințe de consiliu, ați văzut că partidele din PPE, adică PNL, PMP și UDMR, au o poziție constantă, iar noi am discutat în mai multe rânduri cu dânșii. Vom relua discuțiile, iar dacă vor și alți parteneri din Consiliul Local vor să se reașeze la masă, și să participe la discuții, cu tot dragul, însă eu ca primar cât și PNL-ul, ne dorim o coaliție cât mai mare, pentru că alegerile nu sunt pentru a rezolva două persoane, doi viceprimari, dincolo de alegerea celor doi viceprimari este foarte importantă majoritatea care să-și asume proiectele pe patru ani de zile. Sunt sigur că vom avea această majoritate cu mențiunea, că noi ne menținem ferm, logic și normal, precum și rezultat al votului din 27 septembrie, ca unul din cele două posturi de viceprimar să revină Partidului Național Liberal.” a spus Călin Bibarț.