Arădenii au suficiente motive pentru a merge la vot: pentru un drept constituțional și pentru dezvoltarea Aradului(P)

Data publicare: Vineri, 04 Decembrie, 2020 Total: 1293 accesari

Arădenii au suficiente motive pentru a merge la vot: pentru un drept constituțional și pentru dezvoltarea Aradului(P)

Duminică, 6 decembrie, România va organiza a opta sesiune de alegeri parlamentare, de la Revoluția din 1989. Este un moment important pentru toate partidele, dar și pentru societatea românească, pentru că vor urma patru ani fără alte alegeri. În acest context, prezența românilor la vot este extrme de importantă, pentru a da un Parlament democratic, cu o majoritate liberală.

România votează duminică în siguranță, dar România votează cu gândul la următorii patru ani. Autoritățile arădene au anunțat că s-au luat toate măsurile necesare astfel încât prezența cetățenilor cu drept de vot să nu genereze aglomarații, iar măsurile de protecție să fie respectate de toată lumea. Accesul în secțiile de vot va fi supravegheat astfel încât să se desfășoare în siguranță, iar la interior vor fi puse la dispoziția alegătorilor dezinfectant și măști de rezervă. Ștampilele de vot se vor dezinfecta după fiecare utilizare, iar contactul dintre alegători și membri secției de vot va fi evitat la maxim. Secțiile au fost dezinfectate și vor fi igienizate înainte de începerea votului de duminică, personalul care va fi prezent în secții urmând să poarte mânuși de protecție. În acest fel, nicio persoană nu va fi în pericol pe parcursul exercitării celui mai important drept al unei democrații: cel de a alege reprezentanții în forul legislativ al României.

Românii au însă o serie argumente pentru a merge la vot, dincolo de temerile privind siguranța votului. În primul rând, românii nu trebuie să uite că timp de 50 de ani noțiunea de alegeri a fost una lipsită de sens, pentru că deciziile erau luate în spatele ușilor închise. Românii nu aveau drept să aleagă pe nimeni, așa cum se întâmplă în orice dictatură. La Revoluția din 1989, au murit mii de oameni pentru libertate, pentru ca noi să putem trăi într-o democrație. Iar democrație ne-a adus acest drept suprem: votul, puterea de a decide în numele nostru. Puterea pe care orice cetățean o are cu ștampila în mână este esențială. Este momentul în care cei pe care îi plătim pentru a face treabă dau socoteală. Iar această putere nu trebuie cedată niciodată: nici altor cetățeni, care vor merge la vot, nici politicienilor.

Un motiv special pentru alegerile din 6 decembrie este însă și oportunitatea extraordinară pe care România și Aradul o are, pentru ca o echipă puternică să se alinieze: președintele Klaus Iohannis, un Parlament cu majoritate liberală, un guvern cu prim ministru liberal, în parteneriat cu primarii și consiliile liberale. Asta înseamnă condiții perfecte pentru ca proiectele noastre să se deblocheze complet.

Și, nu în ultimul rînd, mai există un argument de o importanță covârșitoare: România trebuie să scape de PSD, de cei care au terfelit Justiția, au încercat să transforme țara în propria moșie, au furat insule și instituții, au eliberat tâlharii din închisori pentru ca să poată scăpa și ei, au devastat vistieria țării, aducând-o într-o situație financiară din care astăzi trebuie să o scoatem împreună.

Din toate aceste motive, dar și pentru multe altele, arădenii trebuie să iasă duminică din case, să voteze pentru viitorul acestei țări și să dea un curs firesc României pentru următorii patru ani și pentru multe decenii de-acum înainte. E vremea Aradului, e vremea să votați PNL!


Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025