Autoritățile vor lua măsuri de protecție complete, în ziua alegerilor, pentru un vot în siguranță(P)

Data publicare: Vineri, 27 Noiembrie, 2020 Total: 1655 accesari

Autoritățile vor lua măsuri de protecție complete, în ziua alegerilor, pentru un vot în siguranță(P)

Alegerile din 6 decembrie reprezintă un moment istoric pentru România, un pas pentru democrația din țara noastră, în care românii își vor putea alege reprezentanții pentru 4 ani.

De viitorul Parlament al României va depinde modul în care va fi scoasă țara noastră din criza generată de pandemia de Coronavirus, pentru că guvernul care va rezulta în urma acestor alegeri va fi cel care va avea legitimitatea oferită de popor să facă acest lucru. Pentru asta este nevoie ca măsurile pe care le vor lua autoritățile locale în ziua votului să fie impecabile. Românii au nevoie să voteze în siguranță, au nevoie să aibă încredere în sistemul de vot din 6 decembrie.

Autoritățile județului Arad, prefectul Gheorghe Stoian, președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca și primarul Călin Bibarț, s-au întâlnit cu directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Domșa și cu cel al Direcției de Sănătate Publică, Horia Timiș, pentru a discuta măsurile care vor fi luate în secțiile de vot și în jurul acestora, pe 6 decembrie. Cei prezenți au pus la punct toate activitățile ce se vor desfășura, astfel încât întreg procesul de votare să se desfășoare în condiții perfecte, fără să existe riscuri sanitare pentru români. Toți cei care vor veni la vot vor putea să-și exercite acest drept constituțional în condiții de siguranță maximă.

Potrivit declarațiilor celor prezenți la întâlnire, vor fi asigurate stocuri de dezinfectant în toate secțiile, vor exista măști suficiente pentru cazurile în care este nevoie de ele, membrii secțiilor de votare vor purta mânuși, ștampilele și celelalte obiecte folosite în timpul votării vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, iar interacțiunea dintre alegători și membrii secțiilor va fi minimă. De asemenea, autoritățile au anunțat că se vor asigura că se păstrează distanța de protecție atât în interiorul secțiilor, cât și în afara lor.

În zilele care urmează, primarul Călin Bibarț și ceilalți participanți la întâlnire au precizat că vor verifica periodic dacă măsurile sunt implementate în toate secțiile de vot, astfel încât să nu existe încălcări ale dispozițiilor date. În ultimele zile ale săptămânii viitoare, va începe amenajarea secțiilor, inclusiv cu o dezinfectare a spațiilor în care vor fi organizate secțiile.

Alegătorii sunt așteptați la secții cu măști de protecție și sunt rugați să păstreze distanța față de celelalte persoane care voteză. Arădenii trebuie vină la vot, să-și decidă singuri viitorul și să nu-l lase în mâinile altora, din alte județe.

Pe 6 decembrie, votăm în siguranță! Votăm pentru democrație, votăm pentru liberalism, votăm pentru proiectele Aradului!



Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025