Bani pentru persoanele cu dizabilități alocaţi în sedinţa de CLM

Data publicare: Joi, 26 Noiembrie, 2020 Total: 1027 accesari

Bani pentru persoanele cu dizabilități alocaţi în sedinţa de CLM

Joi, 26 noiembrie 2020, în sala Regele Ferdinand, consilierii locali au fost convocați în ședința ordinară a lunii noiembrie.  Rezultatul evaluării finale a managementului de la Teatrul Clasic, aprobarea unor măsuri pentru reglementarea activității de sortare a deșeurilor reciclabile în Stația de Sortare, acordarea ajutorului cu titlul de subvenții pentru acoperirea diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației, dar și o nouă rectificare a Bugetului General de Venituri și Cheltuieli sunt câteva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței.





Cu această ocazie, consilierii locali au fost de acord cu alocarea din bugetul local a sumei de 2,2 milioane lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, în vederea asigurării plății salariilor asistenților personali și a indemnizațiilor persoanelor cu handicap aferente lunii octombrie, dar și cu alocarea sumei de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investiții “Actualizare SF – Drum expres Oradea-Arad”.

 

La rectificarea de buget de azi, am alocat bani pentru persoanele cu dizabilități. Plățile erau deja în întârziere, astfel că am decis să nu mai așteptăm fondurile guvernamentale și am alocat din bugetul local sumele necesare pentru acești oameni aflați în suferință.  S-au alocat bani și pentru refacerea studiului de fezabilitate a drumului expres Oradea-Arad, dar și pentru actualizarea altor două SF-uri:  refacerea centrului și refacerea malului Mureșului”, a declarat primarul Călin Bibarț la finele ședinței CLM.