România a achitat avansul pentru vaccinul anti-COVID

Data publicare: Joi, 26 Noiembrie, 2020 Total: 1290 accesari

România a achitat avansul pentru vaccinul anti-COVID

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat că a semnat o plată externă către Comisia Europeană, reprezentând avansul pentru vaccinul Covid-19, în valoare de peste 12 milioane de euro.

 

“Toţi românii trebuie să ştie! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în suma de 12.058.345 Euro!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook, în cursul zilei de miercuri.

 

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge în România încă de la finalul lunii decembrie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

 

Vaccinul va fi administrat etapizat populației, potrivit președintelui Klaus Iohannis. Astfel, populația va putea fi vaccinată la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

„În momentul de față pot să vă spun că ne aflăm la finalizarea strategiei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru” a declarat la digi24 coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță.