Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani!

Data publicare: Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 Total: 2421 accesari

Maradona  a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani!

Diego Armando Maradona a  încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla, potrivit EFE.



Informația a fost dată în premieră de jurnaliştii de la Clarin, care a fost preluată apoi de toate redacțiile sportive din Argentina şi de cele mai prestigioase din întreaga lume:, MarcaASCorriere dello Sport și L,Equipe.

 

La începutul lunii noiembrie, Diego Maradona a fost dus la clinica Ipensa din La Plata.

”Se simțea rău de ceva timp și va fi ținut sub observație cel puțin pentru trei zile. Nu este bine din punct de vedere psihologic și asta are un impact asupra bunăstării sale fizice. Are nevoie de ajutor, este momentul să-l ajutăm”, declara atunci medicul său, Leopoldo Luque.

 

Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

 

”Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cursul unei conferinţe de presă.

 

Din păcate, legendarul fotbalist, unul dintre cei mai buni din toate timpurile, a pierdut lupta cu viaţa în cursul zilei de miercuri, în urma unui stop cardiac.

 

A câștigat, împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986.

 

Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a câștigat, de altfel, cu Napoli, două titluri în Seria A.

 

A fost considerat de către mulți din lumea fotbalului (inclusiv jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani, etc.) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.