Peste 80 mld. Euro: Cel mai mare pachet de fonduri europene pentru investiții și dezvoltarea României(P)

Data publicare: Sambata, 21 Noiembrie, 2020 Total: 1742 accesari

Peste 80 mld. Euro: Cel mai mare pachet de fonduri europene pentru investiții și dezvoltarea României(P)

România beneficiază din plin de statutul de membru al Uniunii Europene, într-o perioadă de criză, când are nevoie mai mult ca niciodată de ajutor. Peste 80 de miliarde de euro poate utiliza ţara noastră pentru dezvoltare din fonduri europene, într-un moment dificil în care economia este afectată de pandemie.

România va putea accesa 33,5 miliarde de euro, prin Mecanismul pentru Redresare și Reziliență, pentru reforme structurale și investiții pentru recuperarea creșterii economice. Alte 26,8 miliarde de euro vor fi la dispoziția Guvernului Româneii din fondul pentru dezvoltare și investiții prin Politica de Coeziune. De asemenea, 18,76 miliarde de euro sunt destinate agriculturii, prin Politica Agricolă Comună, din care 12,3 miliarde de euro merg direct la fermieri. O sumă importantă, 4 miliarde de euro, a fost obţinută în cadrul Programului SURE pentru finanțarea măsurilor de sprijin pentru angajați și companii, al cărui raportor pentru România a fost europarlamentarul PNL din Arad, Gheorghe Falcă. Nu în ultimul rând, alte 5 miliarde de euro sunt obţinute prin programele de finanțare  de la BEI, BERD și Banca Mondială.

Cu aceste fonduri, Guvernul PNL investeşte în infrastructură, pentru drumuri mai bune, dar şi pentru locuri de muncă şi pentru a susține economia privată. Prin implicarea preşedintelui Klaus Iohannis, respectat de instituţiile europene, România poate aduce bani care ne va ajuta să depăşim cu bine efectele crizei generate de pandemie.

Programul de guvernare al PNL prevede că peste 970 kilometri de autostrăzi și drumuri expres vor fi finalizați în perioada 2021-2024. Se va avansa cu lucrările la autostrada Sibiu – Piteşti, care leagă Aradul de Bucureşti, la autostrada Transilvania, dar şi la  autostrada Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani.

„Sunt investiţii majore, care ajută România, şi proiecte importante pentru Arad. Dintre acestea, drumul expres Arad – Oradea, în valoare de 1 miliard de euro, şi calea ferată Timişoara-Arad-Caransebeş, în valoare de 800 de milioane de euro, ajută direct Aradul şi arădenii. Avem nevoie de un Guvern PNL care are credibilitate în Europa, care crede în investiţii şi are capacitatea de a gestiona fondurile europene. În 6 decembrie, arădenii trebuie să susţină prin vot Guvernul PNL, pentru ca aceste proiecte să continue”, a spus senatorul PNL Ioan Cristina.


Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025