Cu brad în faţa primărie, iluminat festiv în oraş, Moş Crăciun şi Moş Nicolae online şi fără Târg de Crăciun în acest an

Data publicare: Vineri, 20 Noiembrie, 2020 Total: 2823 accesari

Cu brad în faţa primărie, iluminat festiv în oraş, Moş Crăciun şi Moş Nicolae online şi fără Târg de Crăciun în acest an

Sărbătorile din acest an vor fi unele atipice, ca de altfel cam tot ce s-a întâmplat de la apariţia virusului Sars Cov2 care a declanşat pandemia de coronavirus.

Primăria Arad va amplasa tradiţionalul brad în faţa Palatului Administrativ, decorarea cu lumini ornamentale în oraş a început, însă tradiţionalul Târg de Crăciun va lipsi în acest an.

Primăria a decis decis să nu aloce sume de bani  pentru ornamentele de Crăciun care vor împodobi oraşul, şi le va folosi pe cele din anii trecuti, cum de altfel a decis ca tradiţional Târg de Crăciun care era vizitat de mii de arădeni, să nu mai aibe loc în acest an, în condiţiile creşterii alarmante a numărului de cazuri în municipiu.



Suma de bani alocată pentru iluminatul festiv în acest an este de doar 145.000 euro faţa de 1,6 milioane lei din anul precedent, sumă folosită în mare parte pentru achitarea serviciilor de montare şi demontare a ornamentelor.


Suma rezultată din economia făcută la buget în urma acestor decizii a fost alocată în acest an pentru  pentru spitale şi şcoli.


Nici concertul din seara de la cumpăna dintre ani şi tradiţionalul foc de artificii nu va mai avea loc în acest an la Km 0 din Arad. În condiţiile în care mai mult ca sigur nici petrecerile de Revelion organizate în restaurante nu vor fi permise, cumpăna dintre ani o vom petrece acasă, în familie, în faţa televizoarelor.