Medicamentul care este folosit fără discernământ şi în exces de romani în acestă perioadă poate avea efecte nedorite

Data publicare: Vineri, 20 Noiembrie, 2020 Total: 1060 accesari

Medicamentul care este folosit fără discernământ şi în exces de romani în acestă perioadă poate avea efecte nedorite

Criza provocată de virusul SARS CoV 2, i-a făcut pe mulţi români să apeleze la automedicaţie în această perioadă. Fie ca profilaxie, fie ca tratament, multe persoane încearcă să prevină infecţia cu noul coronavirus sau care au aflat că sunt infectate, folosesc fără discernamânt antibiotice.

 

Este vorba de azitromicină, care  este prevăzută ca şi o medicaţie ce ar putea să fie prescrisă la unii dintre pacientii infectaţi cu noul coronavirus,  a început să fie consumată fără discenământ de către mulţi români.

 

 

Consumul de azitromicină a crescut foarte mult şi, chiar dacă azitromicina este prevăzută ca şi o medicaţie care ar putea să fie prescrisă la unii dintre pacientii infectaţi cu noul coronavirus, utilizarea fără discernamânt şi automedicaţia sunt foarte grave, pentru că, de obicei, antibioticele nu sunt prescrise decât în infecţiile bacteriene, nu în infecţiile virale.” a declarat profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

 

Utilizarea fără discernamânt şi automedicaţia sunt foarte grave, pentru că, de obicei, antibioticele nu sunt prescrise decât în infecţiile bacteriene, nu în infecţiile virale.

 

Dacă faci un tratament cu antibiotic, trebuie respectat foarte bine ritmul de administrare, dozele şi durata recomandată. Acestea sunt câteva mesaje care trebuie să fie foarte clar transmise. Faptul că antibioticele nu tratează orice, infecţii virale sau parazitare. Pot avea efecte nedorite, iar folosirea necorespunzătoare duce la pierderea calităţii acestor produse”, a mai declarat profesorul Rafila la acelaşi post de televiziune.

 

 

Foto: medfarm.ro