Morga din Timișoara neîncăpătoare, s-a adus un camion frigorific pentru pacienții decedați din cauza COVID

Data publicare: Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 Total: 1687 accesari

Morga din Timișoara neîncăpătoare, s-a adus un camion frigorific pentru pacienții decedați din cauza COVID

La Timisoara, numărul din ce în ce mai mare de pacienți decedati din cauza COVID-19 a făcut ca autoritățile medicale să caute soluții pentru depozitarea trupurilor neînsuflețite.

Spitalul Victor Babeș și Spitalul CFR au încheiat un contract cu o firmă de pompe funebre care a pus la dispoziție un camion frigorific, iar de la Spitalul Municipal a fost adus un container.

 

În medie, la Spitalul Victor Babes, mureau 2-3 pacienti pe saptamana in urma cu un an. Medicii unitatii sanitare in care ajung acum doar pacientii cu forme medii si severe de infectie cu SARS CoV 2 spun ca au avut si zile in care 8-10 pacienti au pierdut lupta cu noul coronavirus.

 

Zona in care a fost asezat containerul, unde rudele pacientilor decedati sunt chemate pentru identificare, este in permanenta pazita, iar accesul e restrictionat. Mai mult, identificarea se face doar in prezenta medicului anatomopatolog. Firma de pompe funebre se ocupa atat de transportul, cat si de depozitarea trupurilor neinsufletite in containerul frigo, iar contractul acopera cheltuielile pentru 150 de posibili pacienti decedati, infectati cu noul coronavirus, relatează opiniatimisoarei.ro.

 



Sursă foto: opiniatimisoarei.ro