A mai murit o stea! Draga Olteanu Matei s-a stins la vârsta de 87 de ani

Data publicare: Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 Total: 1542 accesari

A mai murit o stea! Draga Olteanu Matei s-a stins la vârsta de 87 de ani

Actrița Draga Olteanu Matei a murit noaptea trecută (marţi spre miercuri), la  87 de ani, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Medicii nu au putut-o salva.

 

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

„Deşi echipa medicală din Spitalul ‘Sf Spiridon’ a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 2,11”, a declarat dr. Cimpoeşu.

 

Draga Olteanu Matei ajunsese vinerea trecută, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon” din municipiul Iaşi, după ce a suferit o hemoragie digestivă.

 

Aflată în stare gravă, actriţa a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratamentul pe care îl urmează, apoi a fost supusă unor investigaţii medicale. După ce a fost stabilizată, Draga Olteanu Matei a fost sedată şi internată la terapia intensivă pentru Clinica de Gastroenterologie şi Hematologie a unităţii medicale.

Şefa UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că, în pofida eforturilor echipei medicale, starea actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni. Marţi, medicul a explicat că Draga Olteanu Matei se afla la Terapie Intensivă, cu suport respirator şi hemodinamic., fiind o pacientă ”extrem de fragilă”, care necesita menţinerea funcţiilor vitale.

 

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933, a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune. Din punct de vedere artistic, s-a situat la un nivel foarte ridicat. A făcut roluri memorabile, inclusiv pe cel din „Nea Mărin miliardar” (Veta), cel mai popular film din istoria cinematografiei române.