Municipiul Sibiu intră de luni în carantină. Persoanele în vârstă vor avea interval orar de cumpărături

Data publicare: Sambata, 14 Noiembrie, 2020 Total: 1354 accesari

Municipiul Sibiu intră de luni în carantină. Persoanele în vârstă vor avea interval orar de cumpărături

Decizia de carantinare vine în contextul în care judeţul Sibiu are rata cea mai mare de infectare din România. Judeşul Sibiu a înregistrat în ultimele 24 de ore 470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), ajungând la o rată de infectare de 7,78 la mia de locuitori, în timp ce municipiul Sibiu se apropie de 12.

 

Aşadar, în contextul dat, de luni, 16 noiembrie, orașul Sibiu şi localităţile Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu vor intra în carantină timp de două săptămâni, urmând ca la sfârșitul perioadei să se facă o nouă evaluare a situației.

Printre deciziile luate, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat revocarea subprefectului, demisia directorului DSP și a spus că așteaptă și demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

 

Ce presupune carantina la Sibiu:

Intervalul orar 10.00-13.00 va fi rezervat pentru vârstnicii care ies la cumpărături, a anunțat Raed Arafat, iar activitatea religioasă este permisă exclusiv în spații deschise pe durata carantinei.

În timpul weekend-urilor magazinele mari și mall-urile se închid. În rest, magazinele se închid la ora 20:00 în loc de 21.00, terasele care mai funcționează se vor închide, iar magazinele trebuie să rezerve opt metri pătrați pentru fiecare persoană.

Excepțiile pentru care se poate ieși din case vor fi anunțate ulterior, dar în principiu sunt legate de muncă, asistență medicală, pe baza declarației pe proprie răspundere.