Ofertă USR-PLUS de Black Friday: În localitaţi din Timiş s-au inteles cu PSD si PRO Romania înainte de finalizarea negocierilor cu PNL

Data publicare: Sambata, 14 Noiembrie, 2020 Total: 1222 accesari

Ofertă USR-PLUS  de Black Friday: În localitaţi din Timiş s-au inteles cu PSD si PRO Romania înainte de finalizarea  negocierilor cu PNL

No, dacă e aşa, atunci sloganul ală al USR-ului din această campanie cu Black Friday se poate extinde de la parlament şi la consiliile locale. Mi se pare foarte potrvită asocierea pe care o fac cei din USR cu celebra campanie de reduceri ce se desfăşoară în aceste zile, pe reţelele de socializare este plin în aceste zile de tot felul de comentarii ale internauţilor despre păcălelile de Black Friday ale unor magazine care au umflat preţurile înainte de campanie, ca apoi să aplice reduceri masive, preţul redus fiind în unele cazuri mai mare ca cel iniţial.

Cam aşa va fi şi cu USR Timiş în cazul în care a protestat împotriva PSD ca în final să facă alianţe cu ei în unele consilii locale, cel puţin asta susţine preşedintele PNL Timiş, Alin Nica.

 

Luni, 16 noiembrie, va avea loc prima şedinţă a Consiliului Local Timişoara, şedinţă în care se vor alege şi viceprimarii de pe Bega a lui Dominic Fritz.

Preşedintele PNL Timis, Alin Nica,  spune că deşi negocierile între USR-PLUS  şi PNL nu s-au încheiat, noul primar al Timişoarei totuşi a convocat şedinţa de CLM pentru data de luni, şedinţă în care se vor vota şi cei doi viceprimari.

Am rămas surprins de faptul că Dominic Fritz a convocat ședința Consiliului Local Timișoara pentru votarea viceprimarilor, fără ca negocierile să se fi încheiat. Consider că această atitudine generează o situație foarte delicată. USR nu a dorit să facă alianțe cu PNL în nicio situație acolo unde au ei primari. În timpul negocierilor am discutat inclusiv despre faptul că putem ceda ambele funcții de viceprimar al Timișoarei în favoarea lor. Au refuzat această ofertă.

Mi se pare ciudată abordarea USR în contextul în care noi discutăm despre un parteneriat pe 4 ani. Am observat că, în foarte multe localități, preferă să facă alianțe cu PSD sau Pro România. Spre exemplu, la Cenad au deja o alianță USR-PSD, la Lenauheim sprijină un candidat de la Pro România pentru funcția de viceprimar, iar la Giroc s-au înțeles cu primarul ca PSD să voteze viceprimar din partea USR.

PNL nu reacționează la astfel de măsuri de forță și nici nu va ceda la principiile în care crede. Avem convingerea că alianța PNL-USR-PLUS trebuie să funcționeze în tot județul, nu doar în Timișoara. Atunci când administrezi în folosul cetățeanului, programele comune primează și nu funcțiile pe care le ocupă vremelnic unii dintre noi. a scris  Alin Nica pe contul de Facebook.

 

Şedinta CLM Timişoara de luni a fost convocată chiar dacă USR-PLUS nu a ajuns la o înţelegere cu PNL pentru formarea majorităţii pentru guvernarea locală. Negocierile s-au blocat iniţial când s-a ajuns la discuţiile despre funcţii. Atunci USR a rupt protocolul, iar Dominic Fritz a anunţat că este dispus să facă alianţă cu PSD sau PRO România, pentru majoritatea în Consiliul Local Timişoara. Ulterior, liberalii şi cei de la USR au reluat negocierile, după o vizita, la Timisoara, a premierului Ludovic Orban care a anunţat că PNL va face alianta cu USR-PLUS, în Timiş, însă aceste negocieri au rămas fără un rezultat concret momentan.

 

Rămâne să vedem ce surprize ne aduce şedinţa de luni, şi cine vor fi cei doi viceprimari ai Timişoarei.

 

 T.B.

 

Sursă foto: opiniatimisoarei.ro